Overname Dispo Medical

Dispo Medical gaat verder onder de vlag van Asker

Asker Healthcare Group heeft Dispo Medical B.V. voor 100% overgenomen. Dispo Medical levert en produceert al meer dan 30 jaar medische verbruiksartikelen voor ziekenhuizen en instellingen.

Johan Falk, CEO Asker Healthcare Group; “We versterken ons aanbod binnen de chirurgie verder met de overname van Dispo Medical. Met hun diepgaande kennis op het gebied van specifieke klantbehoeften en de transformatie van ziekenhuizen naar (custom-made) disposable procedure trays, zijn zij een mooie aanvulling op ons huidige productportfolio. We kijken ernaar uit om Dispo Medical te ondersteunen in hun verdere groei binnen Europa.”.

 

Mooie mijlpaal
Dispo Medical heeft 41 medewerkers en de netto-omzet bedroeg in 2022 ongeveer SEK 55M. De overname heeft geen gevolgen voor het personeel. Ook blijft de huidige locatie in stand.

 

Stöpler QRS Group, onderdeel van Asker, opereert met ruim 200 medewerkers vanuit diverse locaties in de Benelux met meerdere expertisemerken, waaronder QRS Healthcare en Stöpler Medical. Peter Nijhuis, managing director Stöpler QRS Group; “Continu zijn we op zoek naar nieuwe kansen. De komst van een sterke moederorganisatie geeft Dispo Medical de ruimte om haar kracht en unieke positie volop in te blijven zetten. Samenwerking met de andere bedrijven in onze groep biedt extra kansen voor groei en mogelijkheden om de zorg nog beter te kunnen bedienen. Met volledig in Europa ontwikkelde en ingekochte disposables willen we een bijdrage leveren aan een eerlijke, groene waardeketen en de beschikbaarheid van medische disposables verbeteren.”.

 

 

Peter Nijhuis (links), managing director Stöpler QRS Group en Daan Pieterse (rechts), directeur Dispo Medical, voor het pand van Dispo Medical in Hattemerbroek na de ondertekening van de overname door Asker Healthcare Group.